Вести за индустријата

Како да чувате самолепливи етикети.

2021-04-23
Етикетата обично е увезена хартија. Нема проблем со лепилото и вискозноста е нормална. Како да чувате таква леплива етикета?

1. Чувајте ја етикетата на собна температура, температурата е околу 25 степени, а влажноста е околу 60%. Локацијата не може директно да биде изложена на сонце или дожд.

2. Етикетата треба да се запечати кога се чува, дури и ако не е потрошена, треба да се запечати. Обидете се да го искористите во рок од 3 години. Какви промени ќе се случат со лепилото и облогата на етикетата, на крајот ќе влијаат на ефектот на употреба.

3. Кога ја чувате етикетата, ве молиме држете ја рамна и не ја преклопувајте. Кога етикетата е поставена, притисокот врз етикетата е превисок, лепилото лесно се прелева и етикетата ќе се залепи.

4. Кога го користите, обрнете внимание на контактот на температура и влажност и залепете етикета што не се суши. Различни материјали и лепак треба да бидат избрани за различни предмети.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept