Вести за индустријата

Како ефикасно да го решите проблемот со самолепливи налепници

2021-05-31

Како што сите знаеме,самолепливи налепници are sticky, and bubbles are more likely to be generated in the process of applying налепници, which will directly affect the adhesive effect and externality of the label. The following will introduce two more commonly used налепница problems and their treatment methods. They are: transparent film type самолепливи налепници attached to the transparent bottle body will produce bubbles.

Фактори кои предизвикуваат меурчиња: нерамна површина на телото на шишето, мали вдлабнатини или мекоста на етикетата да одговара на телото на шишето ќе произведе меурчиња; методот на етикетирање на машината за налепници одговара на изгледот на телото на шишето, или методот на обележување е несоодветен, воздухот ќе остане во налепницата и ќе генерира меурчиња.

процес:

1. Транспарентна специјална самолеплива машина за етикетирање, етикетата усвојува гумена стругалка;

2. Користете материјали што одговараат на материјалот од телото на шишето за да печатите шишеналепници;

Пред да нанесете налепница, проверете дали површината на устата на шишето е рамна. Ако не се изврши израмнување, калапот за производство на телото на шишето треба да се израмни.

Вториот проблем: воздушни меури се генерираат кога голем број етикети од хартија се прикачени на садови како што се тапани за масло.

Причина за меурчињата: Околината за складирање на налепницата е премногу различна од температурата и влажноста во која се наоѓа, што резултира со брза апсорпција на влага по нанесувањето на етикетата и генерирање меурчиња. Или тоа е затоа што површината наналепницане е рамно или има дамки што создаваат плускавци, што предизвикува етикетата да не е цврсто прикачена и предизвикува меурчиња.

процес:

1. Before sticking the налепница, place the налепница in the налепница environment for a period of time to make it balance with the humidity of the environment;

2. Одржувајте ја површината на предметот за етикетирање сува и чиста, и лепете го предметот за етикетирање рамно и цврсто на местото на означување.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept